Повик за регистрација на ромски културно уметнички здруженија, уметници и културни работници Роми

Кабинетот на Министерот без ресор, Аксел Ахмедовски, задолжен за имплементација на стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија, ги повикува сите ромски културно уметнички здруженија, како и уметници и културни работници Роми да се пријават и регистрираат на следниот линк.

Потребно е да кликнете на линкот и да ги пополните вашите информации.

Повикот има цел да ги регистрира сите ромски културно уметнички здруженија, како и уметници и културни работници Роми во еден адресар.

Рокот за регистрација е до 30 ноември 2018 година (петок).

 

ЛИНК ЗА ПОПОЛНУВАЊЕ НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ