Средба со директорот на Македонска опера и балет Казим Асотич

20.02.2018

Министерот Аксел Ахмедовски  задолжен за Имплементација на Националната Стратегија за подобрување на сосотјбата на Ромите оствари средба со Директорот на Македонска Опера и Балет Казим Асотич. На средбата се разговараше околу  организацијатата и можностите на формирање на културата на ромскиот јазик.

Во таа насока беа  дискутирани организациски активности по повод одбележувањто на Денот на Ромите  8 Април и 5 Ноември Светкиот ден на ромскиот јазик.