Средба на министерот Музафер Бајрам со Градоначалникот на Берово и со граѓани

15.05.2019

Министерот без ресор за имплементација на Националната Стратегија за Роми 2014-2020, Г-дин Музафер Бајрам заедно со пратеникот Самка Ибраимоски имаа средба со Градоначалникот на Берово, Г-дин Звонко Пекевски.

Средбата се одржа на 15.05.2019 во просториите на општина Берово.
На средбата се разговараше за инфраструктурните проблеми со кои се соочуваат Ромите во оваа општина.

По средбата, министерот и пратеникот се сретнаа со поголема група Роми-жители на Берово. Жителите на Берово ги искажаа проблемите со кои се соочуваат секојдневно.