Средба на министерот Музафер Бајрам со Националната федерација за спорт и италијанска делегација

Министерот Музафер Бајрам на ден 12.04.2019 година имаше средба со членови на Италијанска делегација за спорт.

На средбата присуствуваа и претставници од Националната федерација за спорт на Република Северна Македонија.

На средбата се разговараше за вклученост на деца Роми на возраст од 6-8 години со цел да бидат вклучени во целиот процес. Министерот Музафер Бајрам ја даде својата поддршка и се надева на долгогодишна соработка.

 

Учество на министерот Музафер Бајрам на настанот Недела на Ромите во Европската Унија 2019

Министерот без ресор задолжен за имплементацијата на Националната стратегија за Роми 2014-2020 и Национална контакт точка за Роми, од 18 до 21 април во Брисел учествуваше на серија на настани во рамки на европската недела на Ромите, по повод Меѓународниот ден на Ромите- 8 април.

Учество на Министерот без ресор Музафер Бајрам на конференција

По покана од граѓанската организација НРЦ - Национален Ресурсен Центар од Куманово, Министерот без ресор Музафер Бајрам учествуваше на завршната конференција од проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“

Министерот без ресор Музафер Бајрам имаше свое обраќање и говореше за дискриминацијата која децата Роми ја трпат во секојдневниот живот а посебно во образованието.

Pages