Учество на министерот Музафер Бајрам на настанот Недела на Ромите во Европската Унија 2019

Министерот без ресор задолжен за имплементацијата на Националната стратегија за Роми 2014-2020 и Национална контакт точка за Роми, од 18 до 21 април во Брисел учествуваше на серија на настани во рамки на европската недела на Ромите, по повод Меѓународниот ден на Ромите- 8 април.

Учество на Министерот без ресор Музафер Бајрам на конференција

20.02.2019

По покана од граѓанската организација НРЦ - Национален Ресурсен Центар од Куманово, Министерот без ресор Музафер Бајрам учествуваше на завршната конференција од проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“

Министерот без ресор Музафер Бајрам имаше свое обраќање и говореше за дискриминацијата која децата Роми ја трпат во секојдневниот живот а посебно во образованието.

Средба со регионалната иницијатива – Интеграција на Роми 2020

12.02.2019

Националната контакт точка за Роми во Република Македонија Музафер Бајрам, денес оствари средба со проектниот тим лидер на Регионалната иницијатива – Интеграција на Роми 2020, Орхан Усеин.

На средбата беа презентирани планираните активности во рамките на втората фаза на имплементацијата на овој проект со посебен фокус на приоритетните области вработување и домување како и мапирањето на потребите и целите кои би придонеле кон подобра позиција на Ромите во овие области.

Pages