Средба на министерот Музафер Бајрам со амбасадорката Брнз

14.2.2020

Денес министерот Музафер Бајрам оствари работна средба со амбасадорката на Соединетите Американски Држави во Република Северна Македонија, Кејт Мари Брнз.

На почетокот на средбата амбасадорката Брнз беше информирана за состојбата на ромската заедница како и за потребата од зајакната координација на планирање и финансирање на активности и политики кои придонесуваат за подобрување на положбата на Ромите.

Работната група за идентификување на методологија и индикатори за оценка на влијанието

Министерот Бајрам задолжен за имплементација на Стратегијата за Роми одржа средба со работната група за идентификување на методологија и индикатори за оценка на влијанието на политиките за подобрување на состојбата на Ромите.

Оваа активност е дел од иницијативата за теренско истражување на социјалната положба и структура на ромската заедница кое ќе биде спроведено во рамки на ИПА проект 2017 Техничка поддршка на Државниот завод на статистика за социјални податоци.

Учество на министерот Музафер Бајрам на национална конференција во организација на граѓанската организација Ромалитико

На ден 19.11.2019 министерот без ресор Музафер Бајрам учествуваше како панелист на националната конференција на тема „Проценка на напредокот на Република Северна Македонија во спроведување на јавните политики кон ромската заедница“ во организација на Институтот за истражување и анализа на политики-Ромалитико.

Pages