Жбогар вети повеке грантови за акциските планови за ромската заедница во земјава

Вчера,11.07.2017, во Кабинетот на Министерот без ресор задолжен за имплементација на Националната стратегија за подобрување на статусот на Ромите во Р.М.,Самка Ибраимовски се одржа работна средба со амбасадорот на ЕУ во Скопје, Самуел Жбогар.
На средбата е разговарано за потребата од донаторска координација, како и импакт анализа на државните донаторски фондови кои се трошеле за имплементацијата во периодот од 2005-2017 година, како и импакт анализа на државните програми за тој период, произлезени од националните акциони планови.

Pages