You are here

МИНИСТЕР

АКСЕЛ АХМЕДОВСКИ - МИНИСТЕР БЕЗ РЕСОР, ЗАДОЛЖЕН ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА СТРАТЕГИЈАТА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА СОСТОЈБАТА НА РОМИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

ДАТУМ НА РАЃАЊЕ: 16.12.1964 год.во Делчево
ОБРАЗОВАНИЕ: Правен факултет со положен правосуден испит

РАБОТНО ИСКУСТВО:
  • 1996-1998 Правник во АД Палтекс
  • 2001 Адвокат
  •  

    - Мајчин јазик: Ромски
    - Други јазици: Турски

User login